PL-NL: OPROEP- Word Poolse spoorzoeker in Den Haag!

Dit voorjaar start professor Wim Willems (hoogleraar sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden)

een cursus Poolse Spoorzoekers in de regio Den Haag

Wat
Tijdens deze cursus gaan de deelnemers op zoek naar 100 jaar Poolse sporen in Den Haag en de regio. Het gaat om een cursus van vier avonden, twee uur lang, waarin de cursisten leren over geschiedenis en foto’s als historische bron. Daarna gaan de spoorzoekers bij familie, buren en vrienden langs om foto’s of documenten te verzamelen die het Poolse leven in Den Haag weergeven.

Doel
De gevonden foto’s worden op de website www.haagsespoorzoekers.nl geplaatst (en ook op de website www.vijfeeuwenmigratie.nl).

Bij voldoende kwaliteit komt er een tentoonstelling en krijgt een deel van de foto’s een plek in het boek dat professor Willems in samenwerking met anderen gaat schrijven over Polen in Nederland.

Wie
Voor de Spoorzoekers cursus zijn wij op zoek naar minimaal 15 (jonge) mensen die het interessant vinden om, op vrijwillige basis, op zoek te gaan naar Poolse sporen in Den Haag en de regio. Het spreken van de Poolse taal is handig maar geen vereiste.

Waar
De cursus vindt plaats om de Campus Den Haag (faculteit van de Universiteit Leiden) in het stationsgebouw boven station Den Haag Centraal. De cursus wordt in de avonduren gegeven.

Wanneer
Data zullen bekend worden gemaakt zodra er genoeg deelnemers zijn.

Meedoen
Ben je ongeveer tussen de 18 – 38 jaar? Heb je interesse in de geschiedenis van Poolse migranten in Den Haag en omgeving? Hou je van foto’s en verhalen?

Geef je op!

Aanmelden kan tot en met vrijdag 11 maart bij Hanneke Verbeek, Campus Den Haag. E-mailadres: h.verbeek@cdh.leidenuniv.nl

Om een beeld te krijgen van een Spoorzoekers cursus, bekijk: www.haagsespoorzoekers.nl

Opublikowane w portalu Polonia.NL 01.03.2011

Wydawca portalu: STEP – Stowarzyszenie Ekspertów Polskich w Holandii. Czytaj o nas